You, the petitioner
Photo 1612089135894

Stop het wereldwijde massadoneren van zaad

1,821 signatures

Steeds vaker blijkt dat zaaddonoren buitensporig doneren en daar niet eerlijk over zijn tegen toekomstige wensouders. Het gaat dan niet om een overschrijding in tientallen, maar honderdtallen aan nakomelingen. Dit zorgt voor een uiterst zorgelijk en mogelijk psychisch ongezonde situatie bij kinderen

Petition

We

Wij, die in het belang van kinderen menen dat massadonatie moet worden ingeperkt d.m.v registratie.

 

observe

  • Momenteel geldt in Nederland dat een zaaddonor die via een kliniek/ ziekenhuis gebruikt wordt, maximaal bij 12 gezinnen mag doneren.
  • Donaties buiten deze omgeving, in de privé-sfeer of buiten de Nederlandse grenzen, tellen hierbij niet mee.
  • Spijtig genoeg blijken donoren lang niet altijd eerlijk te zijn, en er is geen systeem waarbij een wensouder de mogelijkheid heeft te controleren hoeveel nakomelingen er reeds van een bepaalde donor zijn.

 

and request

  • Het opnemen van privé-donaties mogelijk te maken in een registratiesysteem, tot maximaal 12 gezinnen.
  • Zich hard te maken om de registratie op te schalen tot een wereldwijdsysteem van registraties.
  • En behoedt kinderen voor dit genetische onrecht bij zowel privé-en/of kliniekdonaties.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-30 
Lead petitioner:
Melissa Vermeulen 
Organisation:
MOAM 

History

Signatures

Updates

Contactgegevens:

Heeft u vragen over de petitie, wilt u iets weten over de moeders of bent u wellicht een nieuwe moeder dan zijn wij te bereiken op:

Info.moms.on.a.mission@gmail.com.

2021-02-09

Nog een kleine toevoeging,

We realiseren ons dat het opnemen van prive-donaties niet sluitend is, maar het mogelijk maken is al een grote stap in de goede richting ten opzichte van het momenteel compleet ontbreken van deze registraties. Door uitwisseling van gegevens tussen landen, en door het opnemen van privé-donaties in het reguliere donor registratie systeem, voorkomen we dat donoren veelvuldig gebruikt worden zonder medeweten van de toekomstige ouders..

2021-01-31